latinica  ћирилица
18/07/2018 |  14:26 | Autor: SRNA

Čelinac: Brojne manifestacije povodom Dana opštine

U Čelincu će povodom 25. jula, Dana opštine i krsne slave - Svetog arhangela Gavrila, biti organizovane brojne manifestacije, rekao je načelnik Momčilo Zeljković.
Čelinac - Foto: RTRS
ČelinacFoto: RTRS

Obilježavanje Dana i krsne slave počeće u subotu, 21. jula, ultramaratonom u pomen poginulim srpskim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, i u znak sjećanja na stogodišnjicu pobjede Srpske vojske u Prvom svjetskom ratu.

Istog dana u večernjim časovima na sportskom centru "Tukovi" biće održana smotra folklora.

Zeljković je naveo da će tokom julskih svečanosti biti organizovana i ulična trka, rukometni turnir za mlađe kategorije, te košarkaški i šahovski turnir.

"Tradicionalna biciklistička trka od Čelinca do Mlinske rijeke biće održana 29. jula, a ove godine se očekuje rekordan broj ekipa na turniru u malom fudbalu", rekao je Zeljković i dodao da će u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca biti održano i takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.

Na Dan opštine, u srijedu, 25. jula, u jutarnjim časovima biće položeni vijenci u spomen-kapeli u porti Hrama Svetog arhangela Gavrila, a uveče će biti održana svečana akademija.

Zeljković je dodao da će ovim manifestacijama prisustvovati brojne delegacije i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

"Na svečanoj akademiji će biti uručena priznanja pojedincima i kolektivima za njihov angažman i rad", rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, dan kasnije, ispred opštinske uprave biće postavljen slavski štand, gdje će građani imati priliku da razgovaraju sa rukovodstvom lokalne zajednice.