latinica  ћирилица
18/07/2018 |  14:03 ⇒ 14:08 | Autor: SRNA

I. Ilidža: Sporazum o izgradnji kružnog toka na raskrsnici Kula

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i direktor Јavnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić potpisali su danas sporazum o izgradnji kružnog toka na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta na raskrnici Kula, u vrijednosti od 500.000 KM.
Istočna Ilidža: Božović - Nešić - Foto: RTRS
Istočna Ilidža: Božović - NešićFoto: RTRS

Božović je izrazio zahvalnost Nešiću jer je prepoznao ovaj problem Istočne Ilidže, koja je prvi dopis o tome uputila "Putevima Republike Srpske" 2012. godine.

"Opština Istočna Ilidža preuzela je određene obaveze koje se odnose na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, projektne i planske dokumentacije, što je već urađeno. Da smo ažurni kad je to u pitanju pokazuje činjenica da smo pripremili idejno rješenje koje će Nešić ponijeti na usaglašavanje i korekcije, nakon čega je moguće ući u raspisivanje tendera za izvođača radova za izradu kružnog toka", rekao je Božović.

Načelnik opštine Istočna Ilidža dodao je da opština sada treba da uradi dio posla koji se odnosi na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, eksproprijaciju zemljišta.

Direktor Јavnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić istakao je da je planom poslovanja za ovu godinu predviđena izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta i regionalnog puta /Ulica vojvode Radomira Putnika i Ravnogorska ulica/, te da će svi radovi biti finansirani iz vlastitih sredstava.

"Predviđena cijena radova je 500.000 KM. Danas ćemo regulisati međusobne odnose između opštine Istočna Ilidža i ЈP "Putevi Republike Srpske". U ovom trenutku dinamika izgradnje zavisi od opštine", rekao je Nešić, napominjući da će korekcije na idejnom rješenju biti urađene za tri dana.

Prema njegovim riječima, ukoliko se sve bude odvijalo po planu, sredinom septembra će biti izabran najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova, nakon čega će krenuti izvođenje radova.

"Na taj način ćemo smanjiti saobraćajne gužve i povećati bezbjednost pješaka. Riječ je o još jednom u nizu projekata koji izvodimo u saradnji sa Vladom Republike Srpske i lokalnim zajednicama kojim pokazujemo da radimo na čitavoj teritoriji Srpske", dodao je Nešić.

On je najavio da će iduće sedmice biti raspisan tender za nastavak izgradnje puta Lukavica-Јahorina-Pale, odnosno dionicu Јasik-Tringla.

"Rok za izbor najpovoljnijeg ponuđača je 45 dana, a ukoliko uspijemo to da završimo u tim rokovima očekujemo da sredinom septembra krenu radovi. Zakon o javnim nabavkama je vrlo kompleksan i ukoliko ne bude bilo žalbi to će biti riješeno", rekao je Nešić.

On je istakao da je zadovoljan dinamikom radova na kružnom toku u Opštini Istočno Novo Sarajevo, gdje se očekuje završetak prije kraja roka.