latinica  ћирилица
18/07/2018 |  13:49 | Autor: SRNA

Na području Neuma zaplijenjeno 665 kilograma droge

Pripadnici SIPA su na području opštine Neum pronašli i od državljanina Hrvatske i BiH oduzeli 665 kilograma kanabisa namijenjenog za ilegalno tržište u zemljama Zapadne Evrope, što je jedna od najvećih pljenidbi narkotičkih sredstava u BiH, saopšteno je iz SIPA.

Tokom jučerašnje akcije kodnog naziva "Petrol lajn" izvršen je pretres kamiona kojim je upravljao uhapšeni, te oduzeta droga upakovana u 89 vreća i tri mobilna telefona, navedeno je u saopštenju.

Vozač je uhapšen zbog sumnje za organizovani kriminal trgovine drogama i nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, biće predat Tužilaštvu BiH.

SIPA je zahvalila policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije.

Tužilaštvo BiH je u saopštenju preciziralo da je droga otkrivena prilikom kontrole cisterne dubrovačkih registarskih oznaka i da je provožena iz Crne Gore u Hrvatsku, prema zapadnom narko-tržištu.

Zaplijenjena je najveća količina droge u posljednjih nekoliko godina, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže milionski iznos, dodaje Tužilaštvo.

Nakon što ispita osumnjičenog, tužilac će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

"Ova akcija pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i policijskih agencija BiH da se suprotstave međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama koje krijumčare velike količine narkotika", navodi se saopštenju Tužilaštva BiH.