latinica  ћирилица
18/07/2018 |  13:43 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Prijem za učesnike 25. Međunarodnog omladinskog kampa Lazurni

Za mlade iz Republike Srpske izuzetno je značajno da učestvuju u Međunarodnom omladinskom kampu Lazurni u Rusiji, koji je jedinstven po svojoj organizaciji, jer imaju priliku da steknu nova znanja i iskustva, upoznaju se sa predstavnicima različitih naroda i njihovom običajima, istakla je pomoćnik ministra za omladinu Srpske Branka Malešević.
Banjaluka: Maleševć mladi prijem - Foto: SRNA
Banjaluka: Maleševć mladi prijemFoto: SRNA

U Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske danas je organizovan prijem za predstavnike Omladinskog savjeta Republike Srpske i mlade koji će učestvovati na 25. Međunarodnom omladinskom kampu Lazurni, koji se održava od 22. jula do 4. avgusta u Rekreativnom omladinskom centru Lazurni u Rusiji.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske je saopšteno da je Maleševićeva rekla da je cilj ovog projekta jačanje ideje mira i prijateljstva između predstavnika različitih naroda i kultura.

"Takođe je značajno što mladi imaju priliku da predstave i promovišu Republiku Srpsku u najboljem svjetlu", istakla je Maleševićeva.

Generalni sekretar Omladinskog savjeta Republike Srpske Miloš Blagojević rekao je da će ove godine Srpsku predstavljati 10 mladih iz Banjaluke, Berkovića, Doboja, Mrkonjić Grada, Gradiške, Istočnog Sarajeva i Ugljevika, s tim da je jedan predstavnik direktno u organizaciji samog kampa, dok su preostalih devet učesnici kampa.

On je naveo da su učesnici iz Republike Srpske birani putem javnog poziva, te da je bilo ukupno 49 prijava.

Ministarstvo porodice omladine i sporta Srpske finansiralo je putne troškove delegacije Republike Srpske sa 7.000 KM, dok Ministarstvo obrazovanja regiona Nižnjinovgorod za sve učesnike obezbjeđuje smještaj i hranu.

Iz ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske navode da delegacija Republike Srpske učestvuje na ovom kampu od 2012. godine i da je do sada za ove namjene Ministarstvo izdvojilo ukupno 48.500 KM.

Međunarodni omladinski kamp u Lazurni u Rusiji realizuje se od 1995. godine, a ove godine okupiće oko 180 mladih iz deset država.