latinica  ћирилица
18/07/2018 |  12:37 | Autor: SRNA

Trebinje: Počeli radovi na uređenju Ćatovića kraka

Hidroelektrane na Trebišnjici sa 2.100.000 KM finansiraju radove koji su počeli na uređenju Ćatovića kraka u trebinjskom naselju Rastoci, što će imati višestruki značaj za grad, rekao je danas direktor HET-a Gordan Mišeljić.
Trebinje: Ćatovićev krak - radovi - Foto: SRNA
Trebinje: Ćatovićev krak - radoviFoto: SRNA

On je novinarima napomenuo da projekat ima za cilj rješavanje plavljenja ovog dijela grada, izgradnju šetališta sa rasvjetom u dužini od 1.100 metara, kao i zida duž korita rijeke Trebišnjice kako bi se obezbijedio put.

Sanacijom Ćatović kraka dobija se i atraktivni prostor koji će se novim urbanističkim, a kasnije i prostorno-regulacionim planom urediti.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija napomenuo je da je jedan od benefita projekta to što će Trebinje dobiti nove hektare atraktivne urbane površine između rijeke Trebišnjice i Ćatovića kraka.

Prema njegovim riječima, za tu površinu Odjeljenje za urbanizam Grada će odrediti namjenu u zavisnosti od potencijalnih investitora koji su zainteresovani za gradnju.

Direktor "Herc-gradnje" Dragan Aleksić, preduzeća koje izvodi radove naveo je da se trenutno radi na funkcionalnom i vizuelnom dijelu Ćatovića kraka, proticajnog kraka, napominjući da je rok za završetak 457 radnih dana.

"Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti da u roku završimo radove i da uredimo ovaj dio grada", rekao je Aleksić.