latinica  ћирилица
18/07/2018 |  10:39 | Autor: SRNA

"Una regata - lađom niz Unu" 28. i 29. jula

Međunarodna "Una regata-lađom niz Unu", koju organizuju opštine Novi Grad i Kostajnica u Republici Srpskoj i Dvor i Hrvatska Kostajnica u Hrvatskoj, biće održana 28. i 29. jula, rekao je Srni direktor Turističke organizacije Novi Grad Momir Kovačević.
Blatna kod N.Grada - "Una regata - Lađom niz Unu" - Foto: SRNA
Blatna kod N.Grada - "Una regata - Lađom niz Unu"Foto: SRNA

On je dodao da se ove godine očekuje da će na vodi biti oko 40 raft čamaca, te da prijave traju do 25. jula.

"Promovišemo i pozivamo na aktivnije učešće unskih lađa, jer smatramo da to možemo ponuditi i kao turististički proizvod", rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, manifestacija će početi u subotu, 28. jula, okupljanjem učesnika od 10.00 časova na entitetskoj granici u Blatni kod Novog Grada.

"U 12.00 časova zvanično će početi regata, prva pauza je u 16.00 časova u Dobretinu, u Hrvatskoj, druga pauza i ručak u naselju Mlakve kod Novog Grada u 18.00 časova, a nakon toga polazak prema gradskoj plaži Ada u Novom Gradu, gdje će u 21.00 čas biti održan koncert OK benda", kaže Kovačević.

On je naveo da će na kraju prvog dana revijalne manifestacije priznanje dobiti "Unska sirena" i "Unski Neptun".

Drugog dana manifestacije, u nedjelju, 29. jula, učesnici regate krenuće od gradske plaže Ada u Novom Gradu u 12.00 časova, odmor je predviđen u 15.00 časova u Unčanima u Hrvatskoj, u 17.00 časova druga pauza i ručak kod Kostajnice i završetak u 19.00 časova u Hrvatskoj Kostajnici, gdje će takođe biti organizovan zabavni program.