latinica  ћирилица
18/07/2018 |  10:03 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Dodik: Mladen Ivanić ne brani suverenitet Srpske, već Britance (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je u intervjuu za "Alo" da je u Republici Srpskoj političko-bezbednosna situacija stabilna.
Milorad Dodik (foto: Dado Ruvić) -
Milorad Dodik (foto: Dado Ruvić)

"Savez za promjene pokušao je da satanizuje Republiku Srpsku pričama o paravojnim formacijama kojih nikad nije ni bilo, navodnom nezakonitom naoružavanju i nekim skrivenim namjerama. O tome se više ne govori, kao ni o mnogim drugim lažima koje su pale u vodu. Sada to pokušavaju preko okupljanja građana koja se, nažalost, povezuju sa stradanjem jednog mladića, o čemu Tužilaštvo Srpske sprovodi istragu. Očigledno je da se to politizuje. Policija obavlja svoj posao. Situacija je stabilna i pored velikog priliva migranata i povratnika sa sirijskog ratišta, koji su stalno pod kontrolom. Migranti se ne mogu stacionirati nego samo mogu proći preko teritorije Srpske", kaže Dodik.

On se osvrnuo i na sve veće pritiske na njega i na dolazak 40 engleskih obaveštajaca u BiH.

"Kad slušate Mladena Ivanića, za njega je to normalno i oni nisu opasnost. Ovdje se radi o već postojećem kontingentu, koji se proširuje sa 40 visokospecijalizovanih pripadnika britanskih vojnih službi. Oni su došli da destabilizuju situaciju preko medija, društvenih mreža i na druge načine. Svi su stacionirani u njihovim centrima u Srpskoj. Nevješta odbrana Ivanića govori da je on upoznat sa tim. On ne brani suverenitet Srpske nego Britance, koji ovdje dolaze da kontrolišu predstojeće izbore. Što se tiče pritiska Amerikanaca, to se i dalje odnosi na staru administraciju. Imam povjerenje u Trampovu administraciju. On je na prvo mjesto stavio SAD, što nama daje za pravo da mi stavimo Srpsku", ističe Dodik.

On dodaje da nije prepreka atlantskim integracijama kako to u medijima predstavljaju.

"Nisam prepreka NATO, samo reprezentujem stav i volju svoga naroda. Srbe je NATO bombardovao osiromašenim uranijumom. U posljednje vrijeme čak objašnjavaju kako osiromašeni uranijum nije opasan po zdravlje, a ovdje je od najtežih bolesti umrlo na hiljade ljudi. Moraju da znaju da Srbi u Srpskoj i Srbiji žive u uvjerenju da je to bombardovanje bila odmazda prema Srbima. Mi u Srpskoj pratimo Srbiju. Ovdje nema ruskog uticaja, kako kažu na Zapadu, ovde ima uticaja Engleza, koji su za smanjenje navodnog ruskog uticaja nekim medijima i nevladinim organizacijama dali ogromna sredstva. Јasno mi je da je ova haranga usmerena protiv Republike Srpske i mene, i da ja nekima ne odgovaram, ali sam ponosan da odgovaram svome srpskom narodu. Ostaću na vlasti onoliko koliko to moj narod traži, a ovdje se računa na prekrajanje izbornog rezultata sa podrškom stranaca. Mi, Srbi, moramo da kažemo Britancima da nam se skinu već jednom sa glave. Nikada nisu imali pošten odnos prema srpskim nacionalnim interesima, a svaki pritisak na Srpsku je pritisak na Srbiju i obratno. Kako taj Zapad i Engleska mogu da stoje iza priče o Kosovu, a da Republika Srpska nema isto to pravo", pita Dodik.

Predsjednik Srpske nema dilemu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pravi čovek na pravom mjestu. On posebno ističe da će sa Vučićem ponovo razgovarati o Deklaraciji o zaštiti Srba. Dodik zaključuje da saradnja Srbije i Srpske nikad nije bila bolja.