latinica  ћирилица
17/07/2018 |  22:25 | Autor: RTRS

Zvezda se mučila, ali ide dalje!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u drugo kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u revanš meču savladali šampiona Letonije, Spartaks rezultatom 2:0.

Otpor gostiju slomljen je tek u finišu meča, a podsjećamo da u prvom duelu igranom u Rigi nije bilo pogodaka.

Strijelci za šampiona Srbije bili su Ben u 78. minutu, te Krstičić u 81. minutu.

Srpski šampion očigledno još polako traži formu, što se vidjelo i na dobro popunjenom stadionu “Rajko Mitić”, jer pohod “crveno-bijelih” ka elitnom dijelu posmatralo je oko 23.000 gledalaca.

U drugom kolu fudbalere Crvene zvezde čeka Suduva iz Litvanije, koja je napravila malo iznenađenje, izbacivši kiparski Apoel. Ti dueli su na programu 24. ili 25. jula, dok su revanši 31. jula i 1. avgusta.

Iako je napadala u prvom poluvremenu Zvezda nije imala pravi odgovor da probije čvrst bedem Letonaca. Najbolje prilike imao je Milić, ali njegovi pokušaji glavom u 12. i 36. minutu nisu bili uspješni. Prvi je završio preko gola, a drugi je odlično odbranio golman Spartaksa.

U nastavku meča i gosti igraju nešto otvorenije, zaprijetili su nekoliko puta Borjanu, ali nisu bili precizni. Novu veliku priliku Zvezda propušta u 64. minutu, kada je Spartaks spasila stativa! Dubinska lopta za Pavkova, pored njega reaguje štoper Spartaksa, lopta ide pravo na nogu Radonjiću koji šutira snažno po zemlji, ali pogađa samo okvir gola.

Bravu gola gostiju načeo je 78.  minutu Ben. Poslije centaršuta Radonjića iz ugla, Pavkov skače na prvoj stativi i šutira glavom, lopta stiže na drugu stativu do El Fardua Bena koji ju je samo proslijedio u mrežu.

Tri minuta kasnije već je bilo 2:0! Kontranapad Zvezde započeo je Ben, koji odlaže loptu na desnu stranu do Melega, on odigrava povratnu u sredinu kaznenog gdje Nenad Krstičić šutira petom, a lopta se odbija od jednog igrača Spartaksa i završava u golu.