latinica  ћирилица
17/07/2018 |  19:55 ⇒ 20:30 | Autor: B92

Pijetlović: Ruse ozbiljno shvatiti!

Vaterpolisti Srbije igraju u srijedu od 18.30 časova protiv Rusije, utakmicu drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Barseloni.
Duško Pijetlović - Foto: RTRS
Duško PijetlovićFoto: RTRS

 

"Najvažnije je ko će odrediti ritam utakmice. Ne smijemo da uđemo u jurnjavu, mora naš sistem da vlada u bazenu. Oni su dobra ekipa, sedmorica igrača su moji klupski drugovi koji su veliko iskustvo stekli igranjem Lige šampiona. Da nije bilo problema sa selektorom Šagajevim oni bi brže napredovali", rekao je Duško Pijetlović.

Srbija nikada nije izgubila od Rusije otkako se osamostalila. U 18 utakmica ostvarila je 18 pobeda, od kojih četiri na evropskim prvenstvima.

"Oni mogu svakoga da pobjede ali i od svakoga da izgube. Ako krene po našim notama neće biti problema", dodao je Pijetlović.

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da je odbrana adut ruskog tima.

"Igraju tvrdo, koriste pressing i moraćemo da se prilagodimo tome. Vjerujem da ćemo biti svežiji nego u duelu sa Rumunijom i to je sve u sklopu programa koji smo razradili. Imaju nekoliko vrlo dobrih igrača i kao ekipa mogu da budu nezgodni", naveo je on.

Srpski vaterpolisti su danas imali slobodno prije podne, a reprezentativac Sava Ranđelović je za 25. rođendan dobio tri kutije po 12 krofni.

"Lijepo, nema šta. Uvijek imamo dobru atmosferu, a krofne će brzo da nestanu. Protiv Rumunije smo krenuli kako treba, a siguran sam da ćemo biti još bolji. Rusi? Od nas sve zavisi", izjavio je Ranđelović.

Srbija i Rusija ostvarile su pobjede u prvom kolu šampionata, protiv Rumunije odnosno Slovačke.

Ovaj duel pratite direktno na programu RTRS-a.