latinica  ћирилица
17/07/2018 |  18:35 ⇒ 18/07/2018 | 08:35 | Autor: RTRS

Teslić: Smjene direktora javnih ustanova - razriješen i potpredsjednik SO

Burno je bilo na današnjem zasjedanju Skupštine opštine Teslić. Kako su u SNSD-u i najavili na prethodnoj sjednici odbornici su nastavili smjene kadrova čijim radom nisu zadovoljni. U SDS-u tvrde da i ove smjene nisu zakonite.

Umjesto Mehmeda Dubravca na mjesto potpredsjednika Skupštine će Dijana Đekanović. Odluka je to odbornika koji su Dubravca opozvali tajnim glasanjem sa 15 glasova za i 12 protiv.

Razriješeni su članovi upravnih odbora Dječijeg vrtića "Palčić", opštinske Turističke organizacije i Centra za socijalni rad, te imenovani novi. Smijenjena je i Sandra Propoš, direktorka Dječijeg vrtića. Umjesto nje na ovu funkciju imenovana je Јela Kasapović.

"Nastavak aktivnosti koje smo najavili na prošlom zasjedanju. Tada smo rekli da ćemo nastaviti sa zamjenom određenog broja upravnih odbora, odnosno određenog broja direktora sa čijim radom mi nismo zadovoljni", kaže Mišo Stojanović, šef Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić.

Dok u PDP-u o današnjim potezima ne žele da govore, u SDS-u tvrde da su odluke o kadrovskim promjenama nezakonite.

"Sve ove današnje odluke koje su donesene, o promjeni kadrova su nezakonite i stvoriće ozbiljne posljedice po funkcionisanje javnih institucija i lokalnu zajednicu", navodi Milan Kasapović, šef Kluba odbornika SDS-a u SO Teslić.

SNSD, Nezavisni klub, PDP, DNS i odbornik SRS Srpska u sigurne ruke glasali su za kadrovske promjene u upravnim odborima, kao i za smjenu direktorke vrtića.

SDS je bio protiv. Uzdržani su bili odbornici SP-a, SDA, i SDP-a.

"Mi i dalje ostajemo sa SNSD-om u koaliciji za sljedeće izbore, ali sa ovim ljudima sa kojim oni misle da rade mi nećemo raditi", istakao je Dragutin Škrebić, odbornik SP-a u SO Teslić.

Zamjenik načelnika opštine Milovan Stanković danas je sačuvao fotelju. Za njegov opoziv tokom tajnog glasanja glasalo je 14 odbornika, dok je 13 bilo protiv.