latinica  ћирилица
17/07/2018 |  11:01 ⇒ 16:00 | Autor: RTRS

Nemanji Ponorcu srebro na Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

Bokser iz banjalučkog kluba "Sveti Georgije 2015" Nemanja Ponorac osvojio je srebrenu medalju na 36. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici za mlade boksere od 17 i 18 godina, koja je održana u Subotici.
Nemanja Ponorac - Foto: RTRS
Nemanja PonoracFoto: RTRS

Ponorac je pobjedom nad škotskim bokserom Raselom DŽejsonom, kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi, obezbijedio prolaz u finale, gdje je zaustavljen od boksera iz Kazahstana Akhmetzkanov Amura.

On je istakao da je srebrna medalja veliki uspjeh za boks u Republici Srpskoj i BiH.

"Zahvaljujući gospodinu Milenku Tomiću, predsjedniku Bokserskog saveza Republike Srpske omogućeno nam je učešće na jednom od najprestižnijih bokserskih turnira i koji je prepoznatljiv u cijelom svijetu, što govori o učešću država koje su došle na isti", rekao je Ponorac.

Na ovom međunarodnom turniru u boksu učestovali su i banjalučki bokser iz "Slavije" Stefan Čajić, Đorđe Živanović iz bratunačkog kluba " Kum " i Dragoljub Kulić iz BK "Obilić" iz Zvornika.

Važno je navesti da je Dragoljub Kulić, zvornički bokser, pobijedio boksera iz Slovenije, ali je zaustavljen od reprezentativca Indije u jednom veoma neizvjesnom meču.

Stefan Čajić iako je pokazao da može parirati sa najboljim bokserima mladih u svijetu je izgubio meč u prvom krugu od škotskog boksera, dok je Đorđe Živanović takođe zaustavljen u prvom krugu od boksera iz Poljske.

Države koje su dominirale u boksu definitivno su Indija, Kazahstan i Tajland, iako su sve države učesnice pokazale izuzetno visok kvalitet boksa. Bokserski tim iz Relublike Srpske i BiH predvodili su treneri Duško Zorić iz Banjaluke i Mirko Ždralo iz Zvornika.

Na ovom međunarodnom turniru u boksu učestvovale su 24 države, a turnir je trajao od 10-16.07.2018.godine.