latinica  ћирилица
16/07/2018 |  11:44 | Autor: SRNA

Šest mjeseci od ubistva Olivera Ivanovića

Od ubistva Olivera Ivanovića prošlo je šest mjeseci, ali do danas njegovi saradnici, članovi porodice i iskreni prijatelji nisu dobili bilo kakvu informaciju o motivima, naručiocima i počiniocima tog zločina, saopšteno je iz Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", čiji je Ivanović bio predsjednik.

U saopštenju se navodi da "tužilaštvo u Beogradu i tužilaštvo u Prištini nešto rade", da je, kako kažu, saslušan veliki broj svjedoka, ali da nijedan detalj nije poznat.

Posljednja informacija bila je da su istražni organi Beograda i istražni organi Prištine imali sastanak, ali ni o tome nema detalja u javnosti te ostaje vjerovanje da su razmijenili sve potrebne informacije i potrebnu dokumentaciju u vezi sa istragom kako bi ubica možda konačno bio pronađen, ističe se u saopštenju.

Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" ponovo podsjeća "i vlasti u Beogradu i vlasti u Prištini, a i međunarodnu zajednicu da imaju odgovornost za ubistvo najpoznatijeg lidera Srba sa Kosova i Metohije i oca petoro djece".

"Nama ostaje da se borimo za sve ono što se zalagao, prvenstveno za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji", naglašavaju iz Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

Potpredsjednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Ksenija Božović rekla je Srni da će danas na mjestu gdje je Ivanović ubijen, ispred sjedišta Građanske inicijative u Ulici Sutjeska u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, njegovi prijatelji, sljedbenici i rodbina u tišini zapaliti svijeće kako bi tišinom i ćutanjem okuražili one koji se bave istragom da istraju u razobličavanju gnusnog ubistva Olivera Ivanovića.

"Ćutanjem nastojimo da prozovemo savest onih koji su odgovorni da se sazna istina o motivima, naredbodavcima i počiniocima ubistva najuglednijeg kosovsko-metohijskog političara, čoveka koji se borio za slobodu, demokratiju i pravdu", navela je Božovićeva.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici.