latinica  ћирилица
16/07/2018 |  10:53 ⇒ 10:54 | Autor: SRNA

Mihajlović: Izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo važna za cijeli region

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo važna za cijeli region, a da auto-put do Crne Gore i modernizacija pruge Beograd-Bar znači da Srbija izlazi na more.
Zorana Mihajlović - Foto: SRNA
Zorana MihajlovićFoto: SRNA

"Shvatili smo svi da moramo da pravimo puteve i da se povezujemo. Auto-put Beograd-Sarajevo je od ogromnog značaja, ne samo za Srbiju i BiH, već i za ceo region", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je za televiziju "Prva" istakla da nema razvoja bez razvoja infrastrukture i da je za Srbiju dobra svaka vrsta povezivanja sa zemljama u regionu.

"Potpisan je ugovor za treću deonicu železničke pruge Beograd-Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd-Bar za Srbiju znači izlazak na more", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je napomenula i da je sada na srpskim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na prije dvije godine, jer se auto-put završava.

"Ceo saobraćaj ranije je išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione evra, a da ne govorim o turizmu", rekla je Mihajlovićeva i dodala da će završetkom željezničkog koridora Srbija postati nezaobilazna trasa.