latinica  ћирилица
15/07/2018 |  17:01 ⇒ 16/07/2018 | 09:26 | Autor: RTRS

Đoković vladar Vimbldona! (FOTO/VIDEO)

Novak Đoković po četvrti put u karijeri osvojio je Vimbldon! Najbolji srpski teniser trijumfovao je u finalu Otvorenog prvenstva Engleske u sudaru sa Kevinom Andersonom iz Јužnoafričke Republike.

 Rutinski i ubjedljivo bilo je 3:0 za srpskog tenisera. Po setovima 6:2, 6:2, 7:6.

Ovo je Đokoviću ukupno 13 Gren slem titula i trijumfom u Londonu vratiće se među 10 najboljih tenisera svijeta.

Kvalitet tenisa bio je daleko ispod onih iz polufinala, gdje su oba igrača imala maratosnke duele, ali očigledno da se Đoković mnogo bolje i lakše regenerisao i odigrao finale, ne za pamćenje, ali dovoljno za trofej. Uostalom, za dobar meč potrebna su dva takmaca, a ovogodišnje finale bilo je jednosmjerna ulica koja se zvala Novak Đoković.

Meč je trajao 2 časa i 20 minuta, Đoković je zabilježio šest as udaraca, 20 vinera, a imao je i odličan postotak brejk lopti (4/4).  

Novak Đoković (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Već u prvom setu bilo je jasno koji će igrač dominirati. U početnom gemu Đoković je brejknuo Andersona, a potom i još jednom za siguran set, 6:2.

I drugi set odmah na startu brejk, koji je čini se pokopao sve nade Andersona da bi se mogao vratiti u meč. Identičnim rezultatom Novak je slomio otpor Andersona za vodstvo od 2:0 u setovima.

Treći set ponudio je nešto veću neizvjesnost, Andersonu je proradio servis, a propustio je čak pet set lopti na servis Đokovića. U taj brejku nije bilo dileme, 7:2 za srpskog tenisera za novu titulu.

Novak Đoković i Kevin Anderson (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)