latinica  ћирилица
14/07/2018 |  18:58 | Autor: B92

Nadal: Јoš jedna bitka za pamćenje

Rafael Nadal razočaran je porazom od Novaka Đokovića, ali je ponosan što je bio dio jednog od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina.

Đoković je pobijedio Nadala u polufinalu Vimbldona 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8 i izborio prvo Gren slem finale još od US Opena 2016.

"Sjajan meč, fantastičan tenis obojice. Sjajna predstava za navijače. Nisam srećan zbog konačnog rezultata, ali jesam zbog učešća u ovakvom meču", rekao je Nadal.

Ovo je bio njihov 52. međusobni duel, a Đoković je zabilježio 27. pobedu. Prvu poslije dva poraza.

"Veliki je izazov igrati protiv jednog od najboljih tenisera u istoriji. Vjerovatno je slično i za njega. Izuzetno ga poštujem, često smo igrali, na najboljim stadionima, imali najbolje trenutke zajedno. On je veliki protivnik. Danas smo imali još jednu bitku za pamćenje".

Nadal je uspio da dobije četvrti set i izjednači na 2-2 u nastavku meča, ali prekid meča je svakako uticao na njega.

"Raspored je bio malo tijesan, znajući da imate meč sa dvojicom igrača koji sjajno serviraju. Naravno da ne možete predvidjeti da će toliko dugo trajati. Ali možda bi bilo bolje da smo prvo mi igrali od 14 časova. Na ostalo ne može da se utiče".

Đoković se poslije dosta problema sa povredama i formom u prethodne skoro dvije godine opet bori za najveće trofeje.

"Igra vrhunski. Rekao sam to i prije meča. Ne možeš igrati finale Vimbldona, čak iako se zoveš Novak Đoković, ako ne igraš vrhunski tenis".

Nadal nije razočaran svojim nastupom uprkos porazu.

"Mislim da sam dobro igrao. Dobro udarao, pogađao, bio agresivan. Promašivao sam, ne često, ali ponekad. Kada igrate takvim intenzitetom, sa toliko strasti, nekada pretjerate sa udarcem. Nemam na šta da se žalim. Dao sam sve od sebe i to je to. Sjajan meč u kojem me je on pobijedio. Svaka mu čast. To je sport".

Uprkos porazu u polufinalu Vimbldona, Španac je učvrstio prvo mesto na ATP listi sa 2.230 bodova ispred Rodžera Federera.