latinica  ћирилица
14/07/2018 |  17:56 | Autor: SRNA

Knežević se nada skoroj posjeti Putina Crnoj Gori

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izrazio je nadu da će predsjednik Rusije Vladimir Putin uskoro posjetiti Crnu Goru.
Vladimir Putin (Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik) -
Vladimir Putin (Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik)

On je ocijenio da bi ova posjeta bila pravi pokazatelj bratske, emotivne, istorijske i duhovne bliskosti koju crnogorski narod osjeća prema Rusiji, saopšteno je iz DNP-a.

Knežević i predsjednik Političkog savjeta DNP-a Predrag Bulatović sastali su se danas u Budvi sa poslanikom ruske Dume Nikolajem Valujevim, koga su upoznali sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori i "institucionalnim progonom" kroz koji prolazi Demokratski front i DNP od oktobra 2016. godine.

Knežević, koji je i jedan od lidera DF, apostrofirao je bratske odnose dva naroda i ponovio stav o neophodnosti normalizovanja odnosa dvije bratske države, a jedan od preduslova u tom pravcu je ukidanje sankcija Crne Gore Rusiji.

Kao visokom funkcioneru vladajuće Јedinstvene Rusije, Knežević je Valujevu prenio očekivanja da će najavljena posjeta Srbiji predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina predstavljati još jedan dokaz da je Rusija svojom konstruktivnom spoljnom politikom od svih vodećih svjetskih država najviše zainteresovana za mir i stabilnost na Balkanu.