latinica  ћирилица
12/07/2018 |  19:38 | Autor: Nezavisne

Konteu otkaz, Sari novi menadžer Čelsija

Doskorašnji trener Napolija Mauricio Sari blizu je da postane menadžer Čelsija.
Mauricio Sari - Foto: nezavisne novine
Mauricio SariFoto: nezavisne novine

Sari bi nakasnije do petka trebalo da postigne konačni dogovor sa londonskim klubom, potvrdio je Napolijev advokat Matija Grasani.

"Do petka bi trebalo Sari da potpiše. Postignut je dogovor i sve je gotovo", rekao je Grasani za lokalni radio Kis Kis.

Istovremeno, 'Plavci' su saopštili da su otpustili menadžera Antonija Kontea, a Roman Abramovič moraće da isplati nekadašnjem selektoru Italije devet miliona funti.

Konte je u svojoj debitanskoj sezoni u Premijer ligi donio titulu na Stamford Bridž, prošle sezone i FA Kup, ali to nije bilo dovoljno da se neutrališe izostanak iz Lige šampiona pošto je Čelsi završio kao petoplasirani.

S druge strane, Sari je tri godine bio trener Napolija i u tom periodu podigao je klub u sam vrh italijanskog fudbala, ali nije uspio da osvoji titulu Serije A, iako je u sezoni 2016./2017. bio prvi na polusezoni.

Po završetku prošle takmičarske godine, smijenjen je zbog sukoba sa predsjednikom Aurelijom de Laurentisom, a na njegovo mjesto došao je Karlo Ančeloti.

Spekuliše se da bi jedan od pomoćnika mogao da mu bude Đanfranko Zola, živa legenda Čelsija, dok bi s njim put Londona, za 50.000.000 funti, mogao i vezista Napolitanaca Žoržinjo, na čemu Sari insistira.