latinica  ћирилица
12/07/2018 |  13:05 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

U KPZ Banjaluka obilježena Krsna slava - Petrovdan

Kazneno-popravni zavod Banjaluka obilježio je Krsnu slavu Sveti apostoli Petar i Pavle - Petrovdan. Krsna slava KPZ obilježava se od 2011. godine, a i ove godine za slavskom trpezom okupili su se zaposleni, saradnici, komšije i prijatelji ove ustanove.
KPZ - Petrovdan - Foto: RTRS
KPZ - PetrovdanFoto: RTRS

Direktor KPZ Banjaluka, Goran Selak čestitao je krsnu slavu Petrovdan svima koji slave, a gostima poželio dobro zdravlje, uspjeh u radu sreću i napredak.

"Krsnu slavu Petrovdan obilježavamo od 2011. godine, uz blagoslov episkopa banjalučkog Јefrema. To je dan zaštitinka ove ustanove, svetih apostola Petra i Pavla i na ovaj dan okupljamo naše goste, prijatelje i komšije. Povodom krsne slave, organizovali smo i izložbu umjetničkih i zanatskih radova osuđenih lica, što predstalja dio penološkog programa, gdje osuđeni imaju priliku da pokažu svoje talente i znanje", kaže Selak.

Povodom krsne slave KPZ Banjaluka izložene su ikone rađene različitim tehnikama, ukrasne flaše, makete, umjetničke slike i drugi predmeti koje su osuđena lica izrađivala kroz rad različitih sekcija.

Ove godine promovisano je i izdanje časopisa "Drugi život", koji je produkt angažovanja osuđenih lica u literarno-novinarskoj sekciji.