latinica  ћирилица
12/07/2018 |  11:10 ⇒ 15:30 | Autor: B92

Nadal: Novak je jedan od najkompleksnijih igrača ikada u našem sportu

Prvi teniser Rafael Nadal imao je samo riječi hvale za Novaka Đokovića pred njihov polufinalni duel na Vimbldonu.

Nadal je u četvrtfinalu poslije skoro pet časova savladao Huana Martina del Potra, uprkos tome što je gubio 2-1 u setovima, dok je Đoković u četiri seta elimnisao Keija Nišikorija.

Ovo će biti njihov 52. međusobni duel, što je najveće rivalstvo svih vremena, a srpski teniser vodi 26-25 u pobjedama.

- Uvijek je veliki izazov suočiti se sa Novakom. On je jedan od najkompleksnijih igrača u istoriji našeg sporta. Biće to veliki test, znate i sami da protiv njega ne možete pobijediti ako ne igrate veoma dobro - ocijenio je Španac.

"Bik sa Maljorke" ima plan za duel koji je sutra na programu.

- Moj cilj je da pokušam da odigram što bolje, znam da u vimbldonskom polufinalu svakako ne bih imao lakog protivnika ispred sebe. Morate to prihvatiti ako želite da osvajate velike pehare. Naravno da ćete imati okršaje sa najboljim igračima, morate biti spremni za to. Gledao sam njegove mečeve, igra sjajno - naveo je Nadal.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka turnira je poraz Rodžera Federera od Kevina Andersona, iako je Švajcarac imao dva seta prednosti.

- Realnost je da Federer nije tu, izgubio je. To je dio našeg sporta, to je sve. Naravno da mi ga je žao, ali nije moguće uvijek pobjeđivati, čak i u njegovom slučaju. Ovo je bio težak dan za njega, jer je imao svoje prilike, propustio je meč loptu i vodio 2-0 u setovima. Ali tako funkcioniše ovaj sport, posebno na travi. Žao mi je zbog Rodžera i moram da čestitam Kevinu - rekao je Nadal.

Baš u to vrijeme Španac je vodio veliku bitku sa Argentincem.

- Igrao sam tenis, nisam mnogo razmišljao šta se događa na drugom terenu. Nisam toliko dobar da imam priliku da razmišljam o onome što se dešava spolja. Imao sam ispred sebe teškog protivnika u vidu Huana Martina - zaključio je Rafa.