latinica  ћирилица
12/07/2018 |  10:54 ⇒ 10:58 | Autor: B92

Srbi kreću u pohod na LE – Partizan, Spartak, pa Radnički...

Danas tri srpska kluba startuju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Liga Evrope - Foto: Screenshot
Liga EvropeFoto: Screenshot

Put do evropske scene počinju Partizan, Spartak iz Subotice i niški Radnički, a prvi na teren će "crno-bijeli".

Ekipa Miroslava Đukića igra od 20.15 časova u Pljevljima protiv domaćeg Rudara, prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija drugog po jačini evropskog takmičenja.

Đukić ističe da je cilj ekipe da se ponovi uspjeh iz prethodne sezone.

"Cilj je da, kao prošle godine, preko Crne Gore stignemo do Evrope. Prošle godine smo igrali protiv Budućnosti, napravili smo odličnu sezonu u Evropi i nadamo se da će i ove godine biti tako. Ovo je prelijepo takmičenje, daje prestiž i afirmaciju igrača i sve ćemo učiniti da ponovimo uspjeh", naveo je Đukić.

Pola sata kasnije Spartak će u Subotici dočekati ekipu Kolerejn iz Sjeverne Irske, dok će Radnički od 21.00 čas na Čairu igrati protiv malteške Gzire.

Dugo je Spartak iz Subotice čekao šansu u Evropi, a irski Kolerejn je pravi rival da se probije led.

Nišlije  se takmiče za evropski nastup poslije 35 godina, a na Čair večeras stiže malteška Gzira, rival od kojeg je tim Nenada Lalatovića ipak jači.

"Moji igrači i ja smo svejsni istorijskog značaja ove utakmice. Znamo da je Niš na nju čekao punih 35 godina i zato očekujemo da ćemo uz sebe imati 10 do 15 hiljada navijača. Zato ne tražimo alibi u nespornim činjenicama da smo prekratko zajedno i da protivnik ima prednost u vidu dveij zvanične utakmice odigrane u pretkolu, već jasno poručujemo da nam je cilj plasman u sljedeće kolo kvalifikacija", rekao je trener Nišlija Nenad Lalatović.