latinica  ћирилица
11/07/2018 |  19:54 ⇒ 20:10 | Autor: B92

Crvena zvezda nulom krenula u Evropi

Novu evropsku sezonu fudbaleri Crvene zvezde započeli su remijem bez golova u duelu sa Spartaksom iz Јurmale. Šampion Srbije odigrao je 0:0 sa Spartaksom u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, tako da će odluka o plasmanu u narednu rundu pasti na stadionu "Rajko Mitić".
Crvena Zvezda - Spartaks (foto:B92/Mlj) -
Crvena Zvezda - Spartaks (foto:B92/Mlj)

Da će biti teško, vidjelo se već u 18. minutu meča kada se Nikola Stojiljković požalio na povredu zbog koje je i bio pod znakom pitanja za večerašnji meč. Milan Pavkov ga je zamijenio, ali ne na adekvatan način.

Gosti su u prvom poluvremenu kontrolisali igru, Spartaks iz igre nije mogao da zapreti Borjanu, a na drugoj strani najagilniji su bili Radonjić, Ben i Pavkov.

Krilni vezista dva puta je tukao iz prekida, dok su najbolje šanse u prvom poluvremenu za Zvezdu propustili El Fardu Ben i Milan Pavkov.

Јedini priliku za Spartaks u prvom poluvremenu imao je kapiten ekipe Aleksandar Kosorić koji je glavom sproveo loptu ka golu ali je Milan Rodić sjajnom intervencijom otklonio opasnost u poslednji čas.

Nastavak utakmice donio je identičnan odnos snaga na terenu kao i u prvom dijelu igre. Na startu drugog dijela u igru je ušao Lorenco Ebesilio umjesto Nemanje Milića ali novajlija nije doneo boljitak u igri.

"Crveno-bijeli" su nastavili da prijete preko Bena i Pavkova, no njih dvojica očigledno danas nisu imali svoj dan i tu se videjlo da je Zvezdi nedostajao raspoložen golgeter.

Na kraju je Spartaks mogao da šokira šampiona Srbije. Pad koncentracije u finišu doveo je do greške Srđana Babića ali je Milan Borjan bio budan i odličnom intervencijom sprečio domaćina da povede.

Revanš meč Crvena zvezda - Spartaks igra se 17. jula u Beogradu.