latinica  ћирилица
10/07/2018 |  15:41 ⇒ 15:42 | Autor: B92

Đoković: Rastem iz meča u meč!

Novak Đoković igra bez greške na ovogodišnjem Vimbldonu. Četiri meča, četiri sigurne pobjede.

Poslednja je ostvarena protiv ruskog tinejdžera, a lako je mogla otići i u sledeći dan, ali Novak je bio brži od mraka.

"Svakako da je period pred Rolan Garos i Vimbldon ove godine bio poprilično drugačiji za mene nego bilo kada ranije, naravno zbog svih okolnosti u prethodnih godinu dana... Povrede, operacije i tako dalje. Ali, isto tako osjećam da mi se nivo tenisa u poslednjih mjesec i po dana veoma primakao onom nivou na kom i želim da budem", rekao je Đoković.

Novak je u međuvremenu nastavio sa veoma dobrim partijama u Londonu, upisavši još jedan trijumf bez izgubljenog seta protiv Karena Hačanova iz Rusije, ali je malo nedostajalo da organizatori odluče da prebace njihov okršaj za naredni dan.

Identična situacija dogodila mu se prošle godine, pa je morao da igra dva meča u istom danu.

"Poslije meča sam čuo da su organizatori planirali da otkažu moj meč da su Gael Monfis i Kevin Anderson ušli u peti set. Srećom po mene to se nije dogodilo. Zamalo dve godine zaredom isto da mi se dogodi. Drago mi je što sada razgovaramo, a ne sutra, poslije mog plasmana u četvrtinu finala".

Ono što je fascinantno, pored činjenice da su trostrukog šampiona u prvoj fazi turnira već stavili na sporedni umjesto Centralnog terena, iako za tako nešto nije bilo rezonskih razloga, jeste da su i prethodnog dana odlučili da na glavno igrališete – jedino koje ima krov – prebace meč dubla (?!).

"Naravno, opcija da vas prebace na Centralni teren uvek postoji, to je nešto što sam i priželjkivao. Opet, kao i prošle godine, rekli su mi da ne mogu da prebace moj meč na neki drugi teren zbog prodatih karata. Pretpostavljam da su uticali i još neki faktori...Nadam se da ću u srijedu igrati na Centralnom", istakao je Novak.

Najboljeg srpskog tenisera sada očekuje meč sa Јapancem Keijem Nišikorijem, biće to njihov osamnaesti međusobni susret, a Đoković ima petnaest trijumfa.

"Zaista osjećam sve više optimizma, čak i više nego vi. Sviđaju mi se šanse u meču sa Nišikorijem. Igrao sam veoma dobro i u Kvinsu prije dolaska ovdje. Do sada, sva četiri duela bila su veoma, veoma dobra za mene. Nisam proveo previše vremena na terenu. Osjećam se psihički spremno, fit sam i pozitivan".