latinica  ћирилица
10/07/2018 |  13:38 ⇒ 14:29 | Autor: SRNA

Dačić: Hapšenja su suprotna onome što se govori u Briselu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je osudio hapšenje petorice Srba u Šilovu kraj Gnjilana, istakavši da je to suprotno od onoga što je dogovoreno u Briselu.
Ivica Dačić - Foto: TANЈUG
Ivica DačićFoto: TANЈUG

"To su akti koji ometaju dijalog i koji su apsolutno suprotni onome što se govori u Briselu", rekao je Dačić, dodavši da je i na posljednjem sastanku dvije delegacije u Briselu dogovoreno da se podstiče stvaranje atmosfera za kompromis i dijalog.

Prema njegovim riječima, to što se dogodilo u Šilovu pokazuje da neko ne žele ni kompromis, ni dijalog, te da je to samo reagovanje na odlazak Srba iz kosovskih bezbjednosnih struktura.

"Ovo je reagovanje na to što su se Srbi povukli iz bezbednosnih struktura koje Priština želi da pravi pod patronatom nekih zapadnih zamalja, stvarajući time nukleus za neku novu vojsku Kosova koju žele da formiraju", rekao je Dačić.

On je podsjetio da je šest država povuklo priznanje takozvane nezavisnosti Kosova, dodavši da je razmišljao i da prištinskom ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju pošalje diplomatske note u kojima se to navodi, jer on tvrdi da Priština nije dobila nijednu diplomatsku notu o povlačenju priznanje.

"Moram da vam kažem da ni mi /Beograd/ nismo dobili nijednu notu od onih zemalja koje su priznale Kosovo i da nas niko nije obavestio o tome", rekao je Dačić.