latinica  ћирилица
10/07/2018 |  08:25 ⇒ 08:36 | Autor: SRNA

Bijeljina: Bir fest počinje u petak, prve večeri Divlje jagode

Prve večeri trodnevnog Bir festa u Bijeljini u petak, 13. jula, nastupiće Divlje jagode, najavio je u ime organizatora festivala Goran Bjelcanović.
Bijeljina "Bir fest" - Foto: SRNA
Bijeljina "Bir fest"Foto: SRNA

Bjelcanović je istakao da "ovaj kultni rok sastav koji je ostavio trajan pečat na urbanoj kulturi Balkana" ove godine obilježava 40 godina postojanja.

On navodi da će na impozantnoj glavnoj bini prve večeri osmog Bir-festa publika imati priliku da uživa i u nastupima beogradskog seltik pank benda Kasidis breveri, kao i kragujevačkog rok benda Osvajači.

Za dobar provod ljubitelja elektronske muzike prve festivalske večeri pobrinuće se di-džej Indominijus, Dražen Zimonjić, Dejan Milićević, te talentovana Banjalučanka Јoma Maja koja na elektronskoj sceni bilježi sve veće uspjehe.

"Festival muzike i piva, koji će u Bijeljini biti održan od 13. do 15. jula na platou ispred Saborne crkve, donosi tri dana super zabave, dobre muzike i odličnog piva", rekao je Bjelcanović novinarima.

Program Bir-festa odvijaće se na dvije bine, a glavna bina duga je 40 metara, visoka 12 metara, sa kvalitetnim ozvučenjem, modernom rasvjetom i led ekranima.

U subotu, 14. jula, publika će imati priliku da uživa u koncertu grupe Van Gog koja, po riječima Bjelcanovića, nosi titulu posljednjeg velikog benda stvorenog na prostorima bivše Јugoslavije.

Završnog dana festivala u Bijeljini nastupiće jedan od trenutno najpopularnijih bendova na Balkanu - Leksington.

Kapije za posjetioce otvaraju se u 19.00 časova, a ulaz je besplatan do 20.30 časova za sve dane festivala.