latinica  ћирилица
09/07/2018 |  22:35 | Autor: SRNA

Pale - počeo "Likovni sabor 2018"

U Palama je u galerijama lokalnog Udruženja ljubitelja umjetnosti počeo "Likovni sabor 2018" na kojem učestvuje 17 umjetnika iz Republike Srpske i Srbije.
Pale - Likovna kolonija - Foto: SRNA
Pale - Likovna kolonijaFoto: SRNA

Predsjednik Udruženja Goran Šinik izrazio je zadovoljstvo što se druženje slikara tradicionalno održava već šest godina.

"Sabor je specifičan po tome što imamo dvije nagade. Prva nagrada je nagrada koju biraju sami slikari, a to je slika koju slikari donesu iz svog ateljea i pobjednik laureat dobija 200 evra i slikarsko pismo", navodi Šinik za Srnu.

Druga nagrada je nagrada Udruženja ljubitelja umjetnosti od 200 evra i zahvalnica, gdje članovi Udruženja biraju najbolju sliku koja je nastala na Saboru.

Šinik je najavio da će se nagrade dodijeliti u petak, 13. jula, na šetalištu Promenada na Palama kada će biti održan tradicionalni "Monmartr".

"To je izložba slika na paljanskom šetalištu koje će biti na oku građana kako bi oni sami procijenili koliko vrijede slike i koliki je značaj same kolonije za naš grad", izjavio je Šinik.

Slikar iz Beograda Ljubisav Milunović rekao je da prvi put učestvuje na Saboru i da je donio djelo na kojoj se nalazi slika ovce.

"Јoš ne znam šta ću da slikam, mada se ovdje nalazi prelijep ambijent Romanije i Јahorine, pa ću nešto smisliti, obzirom da volim slikati pejzaže", rekao je Milunović.