latinica  ћирилица
09/07/2018 |  11:30 ⇒ 11:34 | Autor: RTRS

Banjaluka: Prijem za ansamble "Veselin Masleša" i "Kolo"

U banjalučkoj Gradskoj upravi danas je održan prijem za delegacije Ansambla narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša", organizatore Festivala srpskog folklora i Nacionalnog ansambla Srbije "Kolo", jednog od učesnika ovog festivala.
Prijem za ansamble „Veselin Masleša“ i „Kolo“ (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Prijem za ansamble „Veselin Masleša“ i „Kolo“ (Foto: banjaluka.rs.ba)

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić i načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić poželjeli su dobrodošlicu gostima i čestitali na uspješnoj organizaciji festivala, koji je sinoć završen na Kastelu nastupom ansambala "Kolo" i "Masleša".

- Grad podržava ovakve manifestacije koje promovišu našu tradiciju i običaje. Uz goste iz Srbije, organizator je uspio okupiti sva kulturno-umjetnička društva iz Banjaluke, što je dalo dodatni pečat ovom festivalu - rekao je Amidžić.

Grad je rado pružio podršku ovoj smotri folklora u kojoj su, tokom četiri večeri trajanja, posjetioci mogli da uživaju u najkvalitetnijim izvođenjima srpskih igara i pjesama iz Republike Srpske i Srbije.

Amidžić je organizatoru festivala čestitao i značajn jubilej - 70 godina postojanja i rada Ansambla "Veselin Masleša".

Inače, ANIP "Veselin Masleša" organizovao je treći po redu Festival srpskog, koji je održan od 5 do 8. jula na tvrđavi Kastel.

Izvor: banjaluka.rs.ba