latinica  ћирилица
06/07/2018 |  19:28 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

Treći sajam knjiga u Andrićgradu

Promocijom knjige "Srpski jezik pod lupom nauke" lingviste Miloša Kovačevića i predstavljanjem izdanja Andrićevog instituta, nastavljen je praznik knjige u Andrićgradu. Treći sajam knjiga, za cilj ima predstavljanje produkcije izdavača iz Srpske i Srbije. Organizator je Andrićgrad u saradnji sa Andrićevim institutom i Beogradskim sajmom knjiga.

Sajam knjiga u Andrićgradu jedinstven je doživljaj za ljubitelje pisane riječi, jer ga tokom sedmodnevnog održavanja prati bogat kulturno-umjetnički program.

Posebno predstavljanje književnosti zemlje gosta, a to je ove godine Rusija, besjede o Aleksandru Solenjicinu, Aleksi Šantiću, promocije brojnih književnih djela i časopisa, kao i tematske izložbe i projekcija dokumentarnog serijala Biti čovek – Ivo Andrić – sve je to dio ovogodišnjeg praznika knjige u Andrićgradu.

Svoje mjesto našlo je i naučno bavljenje srpskim jezikom, njegovim putem od Vuka do danas, ali i promocija djela Andrićevog instituta.

A na sajamskim štandovima koji su okupili oko 30 izdavača - za svakog ponešto. Izdanja za sve generacije, od beletristike do naučne literature.

Čarolija pisane riječi u Andrićgardu završava se 8. jula kada će biti i dodijeljene nagrade za izdavački poduhvat – po jedno djelo objavljeno u Srpskoj i Srbiji između dva sajma.