latinica  ћирилица
21/06/2018 |  16:28 ⇒ 22/06/2018 | 08:12 | Autor: RTRS

Dodik: Migranti svjesno pušteni u BiH, odbacujemo njihovo stacioniranje u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska neće prihvatiti stacioniranje migranata, koji su svjesno pušteni u BiH.

Dodik je naglasio da nijedan centar za boravak migranata neće biti otvoren u Srpskoj.

- Mogu da imaju samo tranzit i da se oslone na naše humanitarne organizacije u pogledu hrane i pića, ali stacioniranih centara neće biti - kategoričan je Dodik.

On je poručio da to što planiraju u Sarajevu kada je riječ o migrantima, džaba rade jer u Republici Srpskoj odlučuje vlast Srpske.

- To što rade u Sarajevu je džaba, ovdje mi odlučujemo. Mi smo država, mi smo vlast. Neka oni prime te migrante koje su sasvim svjesno pustili. To je politika koja je skrojena na drugim mjestima. Dio bošnjačke političke elite i međunarodna zajednica smatra da to treba da se uradi i zato je i urađeno. Nemoguće da se ta kriza, koja je bila najizraženija 2015. godine, nije doticala Bosne i Hercegovine, već se to dešava baš sad - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da to jasno ukazuje da je u pitanju razmještaj migranata u BiH, a ne njihov tranzit kroz zemlju.

- Mi odbacujemo svaku vrstu stacioniranja migranata. Mi smo humani, ali ovu krizu nismo produkovali i ne želimo da trpimo posljedice - naglasio je Dodik.