latinica  ћирилица
18/06/2018 |  22:57 ⇒ 22:58 | Autor: RTRS

Migranti blizu prelaza Maljevac, policiji stiglo pojačanje

Više od stotinu migranata i dalje se nalazi u neposrednoj blizini graničnog prelaza Maljevac u Velikoj Kladuši, zbog čega se saobraćaj na ovom prelazu odvija veoma usporeno.
Velika Kladuša, prelaz Maljevac - Foto: RTRS
Velika Kladuša, prelaz MaljevacFoto: RTRS

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog Kantona, Anel Ramić, rekao je za federalne medije, da su migranti i dalje u blizini granice, da neki pokušavaju čak i da je i pređu. Međutim, to je praktično nemoguće.

- Graničnoj policiji je stiglo pojačanje iz Novog Grada, Gradiške i drugih obližnjih područja, dok je granicu ojačala i Hrvatska granična policija. Tamo su i pripadnici Policijske uprave Karlovac, a stigli su im u pomoć i pripadnici iz Varaždina - rekao je Ramić.

Podsjećamo, migranti smješteni u Velikoj Kladuši organizovano su danas krenuli prema Hrvatskoj, želeći tako da se domognu Evropske unije. I pored toga što je Ministarsto bezbjednosti tvrdilo da migrantski problem ne postoji, Savjet ministara održao je nekoliko sjednica posvećenih ovom problemu i tek danas zaključio da je bezbjednosna situacija narušena.