latinica  ћирилица
18/06/2018 |  19:00 | Autor: Agencije

Brazilci poručuju: Nejmare, prava si katastrofa!

Egoizam, mnogo soliranja, grešaka, kao da je zaboravio da igra za tim, a ne za sebe - komentarisao je nekadašnji reprezentativac Ze Elijas.
Nejmar - Foto: nezavisne novine
NejmarFoto: nezavisne novine

Brazil se nije proslavio na startu Mundijala, jer je remi sa Švajcarskom pokazao niz mana Titeovog tima. Mediji nisu mazili prvu zvijezdu Nejmara i njegovu partiju su prokomentarisali kao pravu katastrofu.

- Egoizam, mnogo soliranja, grešaka, kao da je zaboravio da igra za tim a ne za sebe - komentarisao je nekadašnji reprezentativac Ze Elijas.

Poznati novinar Arnaldo Ribeiro za ESPN kritikovao je zvijezdu.

- Bio je prava katastrofa. Odigrao je neprihvatljivo loše i trebalo je da bude zamijenjen. Brazil ima dovoljan kolektivni kvalitet da može na taj način da dobije utakmicu, ali on je bio odlučan da sam dobije ovu partiju. Ne znam zašto ga nije zamijenio Daglas Kosta - rekao je novinar.

Osvaldo Paskval, sa brazilskog Foks sporta, njegovu partiju nazvao je "vulgarnom", a Globo esporte istakao je Nejmarovu "zloupotrebu", dodavši da je igrao glavom tek u posljednjih deset minuta. Naslov Tempa sve je objasnio - "Nejmar je glavni razlog što Brazil nije pobijedio".

Selektor Tite i ostali igrači uglavnom su isticali da je gol Švajcaraca postignut poslije faula, i pritom nisu pokazali nimalo samokritičnosti...