latinica  ћирилица
18/06/2018 |  16:09 ⇒ 17:08 | Autor: SRNA

Migrantska kriza - plan geostrateških procesa

Crna Gora ne može da prihvati veći broj migranata, a osnivanja kampova ugrozilo bi nacionalne interese, bezbjednost i stabilnost države, izjavio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.
Nebojša Medojević (Foto: Nspm.rs) -
Nebojša Medojević (Foto: Nspm.rs)

On je istakao da je migrantska kriza posljedica dobro planiranih geostrateških procesa, gdje se male i slabe države ne mogu nositi sa svim bezbjednosnim rizicima.

- Mala Crna Gora nema kapacitete, niti resurse da upravlja i kontroliše više hiljada migranata koji ugrožavaju bezbjednost velikih i ozbiljnih država kao što su Njemačka i Austrija - ocijenio je Medojević, tvrdeći da na sjeveru Grčke čeka 50.000 migranata da se otvori ruta prema Crnoj Gori.

On je naveo da bezbjednosne službe Crne Gore nisu u stanju da se suoče sa veoma ozbiljnim bezbjednosnim rizicima koje sa sobom donosi više hiljada migranata.

Medojević je u saopštenju naveo da crnogorske službe nemaju informacije o migrantima, njihovim vezama sa terorističkim organizacijama, izvorima finansija, stvarnim motivima migracija i političkim ciljevima.

Smatra da u trenutku kada 60 odsto građana Crne Gore žive ispod ili na liniji apsolutnog siromaštva, potpuno je, kako kaže, suludo i nerazumno prihvatiti i finasirati hiljade migranata.