latinica  ћирилица
18/06/2018 |  13:50 | Autor: B92

Napadač Hrvatske odbio da bude zamjena, Dalić ga poslao kući!

Dva dana poslije pobjede nad Nigerijom (2:0) na startu Svjetskog prvenstva, atmosfera u reprezentaciji Hrvatske je narušena.

Krivac je napadač Nikola Kalinić koji je u završnici meča odbio da uđe u igru kao rezerva umjesto Marija Mandžukića.

Selektor "Vatrenih" Zlatko Dalić želio je da uvođenjem napadača Milana osvježi svoj ofanzivni dio tima, ali mu je Kalinić rekao da ga bole leđa.

Zbog toga je Dalić u 86. minutu na teren poslao nezagrijanog Marka Pjacu.

Kalinić je očigledno nezadovoljan svojim statusom rezerve u ekipi Hrvatske na Mundijalu, što je vjerovatno i glavni razlog njegovog odbijanja da uđe u igru.

"Sve ćete znati sutra", rekao je Dalić novinarima u nedjelju, poslije treninga na kojem nije bilo Kalinića, niti Šime Vrsaljka i Andreja Kramarića.

Zvanične potvrde nema, ali hrvatski mediji tvrde da je Dalić u ponedjeljak poslao Kalinića kući (zvanično će se znati oko 16:30), pa će "Vatreni" Mundijal nastaviti sa 22 igrača.

Kalinić ima 30 godina, za Hrvatsku je debitovao 2008. i u međuvremenu na 42 nastupa postigao 15 golova.

Bio je dio nacionalnog tima na EURO 2018. i 2012, iako nije igrao ni jedan minut. Nije išao na Mundijal u Brazil 2014, ali je bio u timu na EURO 2016. u Francuskoj gdje je zablistao u pobjedi nad Španijom sa golom i asistencijom.

Hrvatska u drugom kolu Grupe D igra u četvrtak uveče protiv Argentine, koja mora da pobijedi nakon kiksa na premijeri sa Islandom (1:1).