latinica  ћирилица
18/06/2018 |  10:49 | Autor: B92

Lev: Utakmica protiv Švedske je odlučujuća

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Јoahim Lev rekao je da je razočaran porazom od Meksika i da je za njegovu ekipu naredna utakmica protiv Švedske odlučujuća na Svjetskom prvenstvu.
Јoakim Lev - Foto: getty
Јoakim LevFoto: getty

"Razočaravajuće je izgubiti prvu utakmicu na turniru, na to nismo navikli, ali to moramo da prihvatimo. Moramo da nešto naučimo iz ovoga i da u narednoj utakmici budemo bolji. U prvom poluvremenu smo igrali veoma loše, nismo mogli da nametnemo našu prepoznatljivu igru. Igrali su na kontranapade, morali smo da se vraćamo, gubili smo lopte i njima otvarali prostor. U drugom dijelu smo ih napali, ali oni su uzvratili", rekao je Lev, a prenio sajt FIFA.

Na početku odbrane titule svjetskog šampiona Njemačka je u prvom kolu Grupe F izgubila od Meksika sa 0:1.

Osim Njemačke, do sada su samo Francuska (2002) i Španija (2014) kao branioci titule gubili prve utakmice na Mundijalima.

"U drugom poluvremenu smo imali nekoliko šuteva, ali nismo imali sreće, lopta nije htjela u gol. Naravno da smo svi nezadovoljni, ali moramo da zaboravimo ovaj meč. Ova ekipa ima iskustvo da prihvati poraz, a naredna utakmica će biti odlučujuća za nas. Bićemo pod pritiskom protiv Švedske, u subotu", dodao je selektor Njemačke.

Njemačka pokušava da postane prva ekipa koja je odbranila titulu svjetskog prvaka još od Brazila 1962. godine.