latinica  ћирилица
18/06/2018 |  07:55 | Autor: SRNA

Kolovozi mjestimično mokri i klizavi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros mjestimično mokri i klizavi, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na moguće odrone posebno na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Saobraćaj se zbog deminiranja terena na radilištu "Klakar Donji 9" i "Klakar Donji 13" na području Doboja, na magistralnom putu Brod-Odžak, odvija u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

U mjestu Hrvaćani na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu, zbog izgradnje auto-puta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Јajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu R-435, Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Na regionalnom putu R-473 Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.