latinica  ћирилица
17/06/2018 |  14:13 ⇒ 18/06/2018 | 08:03 | Autor: RTRS

"Bomba" Kolarova za prva tri boda Srbije na Mundijalu! (FOTO)

Reprezentacija Srbije savladala je Kostariku u prvom meču na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, fenomenalnim pogotkom Kolarova iz slobodnog udarca u 56. minuti. Odličan meč odigrali su izabranici Mladena Krstajića na premijeri u Samari.
Aleksandar Kolarov - Foto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Aleksandar KolarovFoto: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

"Orlovi" su bili bolji rival tokom većeg dijela meča, potpuno kontrolisali ritam igre do vođstva, nakon čega su svjesno prepustili inicijativu rivalu.

Od starta meča tim Mladena Krstajića je igrao disciplinovano, organizovano, povezano, timski i često je prijetio golu Kostarike.

U svakoj akciji je učestvovao odlični Aleksandar Mitrović koji nije imao dovoljno sreće i strpljenja u završnici, pa je tako propustio fantastičnu šansu neposredno prije vođstva.

Tačnije, Kejlor Navas je pokazao zašto se samo o njemu pričalo kada se najavljivao ovaj meč.

U prvom dijelu meča je izuzetno aktivan bio i Branislav Ivanović koji je često servirao lopte sa lijeve strane, a nije izostala ni kreativnost Tadića koji je sjajno kombinovao sa Ljajićem.

Nešto rezervisaniji je bio Milinković-Savić, ali je on zamalo postigao spektakularan gol u završnici poluvremena.

"Makazicama" je dočekao dubinsku loptu u kaznenom prostoru, ali Navas brani. Pritom, sudije su signalizirale i ofsajd, iako nije postojao.

U drugom poluvremenu "Orlovi" su igrali strpljivije, čekali su grešku rivala, Mitrović je i dalje pritiskao odbranu Kostarike, ali bez rezultata.

Konačno, u desetom minutu nastavka Srbija stiže do vođstva. Kapiten Kolarov fantastičnim udarcem lijevom nogom sa oko 25 metara šalje loptu u gornji desni ugao.

Uslijedio je pritisak Kostarike, ali je odbrana Srbije predvođena iskusnim Tošićem i impresivnim Milenkovićem sjajno otklanjala svaku opasnost.

S druge strane, "Orlovi" su vrebali šansu iz kontranapada, a bilo ih je poprilično. Najbolju priliku desetak minuta prije kraja propušta Mitrović, koji se spetljao nakon sjajnog dodavanja Sergeja u kazneni prostor.

Krenuli su "Tikosi" na sve ili ništa u samoj završnici, ali nije im bilo dovoljno ni skoro deset minuta nadoknade vremena, Srbija je pobijedila na SP poslije osam godina!

Ovo je prva pobjeda Srbije na startu Mundijala od 1998. godine!

U sljedećem meču Srbija igra sa Švajcarskom 22. juna u Kalinjingradu od 20 časova. Kostariku očekuje duel sa Brazilom.

TOK MEČA:

15.54 – Kraj meča, Srbija je savladala Kostariku sa 1:0.

15.47 – Igraće se još pet minuta u Samari.

15.46 – Posljednja izmjena u timu Srbije, umjesto Aleksandra Mitrovića u igri je njegov imenjak Prijović. Počeo je 90. minut utakmice.

15.43 – Јoš jedna velika prilika za Mitrovića, Sergej je ponovo odlično asistirao, a napadač Srbije se spetljao u lijepoj prilici.

15.39 – Nova izmjena u timu Srbije, Antonio Rukavina je u igri umjesto Dušana Tadića.

15.33 – Poslije perioda ofanzive Kostarike, Srbija pravi dva opasna napada. Prvo je pokušao Kostić na asistenciju Tadića, a onda je izblokiran Matićev pokušaj iz daljine.

15.26 – Prva izmjena u timu Srbije, umjesto Adema Ljajića u igri je Filip Kostić.

15.16 – Prvi žuti karton za "orlove", za Branislava Ivanovića.

15.13 – GOOOL! Srbija vodi od 56. minuta, strijelac je Aleksandar Kolarov iz slobodnog udarca!

15.12 – Drugi žuti karton na meču za Kostarikance, upisan je Guzman.

15.07 – Velika šansa za Srbiju u 50. minutu. Dupli pas Mitrovića i Milinković-Savića, napadač Srbije izlazi sam ispred Navasa, golman Reala brani.

15.02 – Počelo je drugo poluvrijeme.

14.47 – Poluvrijeme bez golova u Samari.

14.43 – Fenomenalan pokušaj Milinković-Savića "makazicama", Navas brani. Pomoćni sudija podigao je zastavicu, iako usporeni snimak pokazuje da ofsajda nije bilo.

14.42 – U završnici prvog dijela igre prijete Kostarikanci. Prvo je pokušao Urenja, a onda i Kalvo, ali bez opasnijeg udarca ka golu Stojkovića.

14.36 – Prilično oštra igra Kostarikanaca, srpski fudbaleri u nekoliko navrata na zemlji, ali za sada, na svu sreću, nema povreda.

14.27 – Odličan napad Srbije, Sergej je bio u odličnoj poziciji, ipak pomoćni sudija diže zastavicu zbog ofsajda srpskog igrača.

14.21 – Prvi žuti karton na meču dobio je Fransisko Kalvo, koji je izuzetno oštro startovao na Dušana Tadića.

14.19 – Period bolje igre srpskog tima, ali bez konkretnog udarca ka golu Navasa.

14.13 – Uzvraća na drugoj strani Mitrović, ali njegov udarac je izblokiran i lopta mirno stiže do Navasa.

14.12 – Prilika za Gonzalesa, poslije kornera sa lijeve napadačke strane. Ipak, štoper Kostarike je vrlo neprecizan iz izgledne situacije.

14.10 – Deset minuta igre u Samari, Kostarikanci nešto ofanzivniji na startu, imaju više loptu u posjedu, ali bez većih opasnosti po gol Stojkovića.

14.01 – Odlična utakmica od samog početka. Prvi napad Srbije pokušao je završi Mitrović, na drugoj strani prijeti Urenja.

14.00 – Počeo je meč! Branislav Ivanović igra 104. meč za nacionalni tim, čime je postao rekorder.

13.57 – Sa tribina stadiona u Samari glasno se orila himna Srbije "Bože pravde".

13.45 – Navijači su spremni za početak meča.

13.30 – Utakmica se igra na "Kosmos areni" u Samari, a glavni sudija je Malang Dijediju iz Senegala.

13.15 - Sastavi ekipa za meč:

Srbija: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Milivojević, Matić, Tadić, Sergej Milinković, Ljajić, Mitrović.

Kostarika: Navas, Gonzales, Duarte, Akosta, Gamboa, Kalvo, Guzman, Borhes, Ruiz, Venegas, Urenja.

Izvor: RTRS/RTS