latinica  ћирилица
17/06/2018 |  10:30 | Autor: TANЈUG

Pritvoreni taksista u Moskvi: Za volanom sam bio 20 sati

Taksista koji je u subotu uletio na trotoar i povrijedio osmoro ljudi u centru Moskve, nedaleko od Crvenog trga, rekao je policiji da je za volanom bio 20 sati i da je samo želio da ode kući i spava.
Incident u Moskvi  (Foto: Printscreen/Twitter/@gucodd) -
Incident u Moskvi (Foto: Printscreen/Twitter/@gucodd)

Tas prenosi da je moskovska policija objavila video-snimak saslušanja pritvorenog taksiste, protiv kojeg je pokrenuta istraga, na kojem ga policajac pita koliko sati je bio za volanom prije nego što je uletio među ljude u Moskvi.

"Da budem iskren, 20 sati", odgovorio je taksista i dodao da je prije te smjene imao istovetnu, a između njih samo jednu pauzu od dva ili tri sata.

Taksista je rekao da je htio da propusti pješake da pređu ulicu i greškom umjesto kočnice pritisnuo pedalu gasa.

Na pitanje zašto je pokušao da pobjegne sa mjesta nesreće, rekao je da se uplašio. "Plašio sam se. Tamo je bilo mnogo ljudi. Mislio sam da će me ubiti", naveo je taksista.

Naveo je da je do njegovog doma ostalo da vozi još samo oko 100 metara. "Želio sam da odem kući i spavam", rekao je čovjek koji se vožnjom taksija u Moskvi bavi tek oko mjesec dana.

Izvori su agenciji Tas rekli da je taksista iz Kirgizije, da u Rusiji boravi legalno i da ima svu neophodnu dokumentaciju za rad.

Agencija Interfaks je navela da je taksista zaspao tokom vožnje i slučajno pritisnuo gas.

Prethodno su izvori iz rukog Ministarstva unutrašnjih poslova naveli da je preliminarni uzorak nesreće gubitak kontrole nad vozilom.

Niko od povrijeđenih nije u kritičnom stanju, a samo je jedna žena zadobila teže povrede.

Tas navodi da su među povrijeđenima dvije Meksikanke, Ukrajinka i dvojica Rusa i jedan Ukrajinac.