latinica  ћирилица
17/06/2018 |  07:41 ⇒ 13:52 | Autor: RTRS

"Orlovi" igraju prvi meč protiv Kostarike

Fudbalska reprezentacija Srbije nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji otvara utakmicom protiv Kostarike u Samari od 14.00 časova.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Obje reprezentacije žele da otvore Mundijal pobjedom, koja bi znatno olakšala put do nokaut faze takmičenja.

"Orlovi" su u Rusiju doputovali sa novim selektorom i nekim novim, mladim snagama, koji u kombinaciji sa iskusnim igračima mogu predstavljati pravi odnos snaga u nadanju da ostvare najveći uspjeh, još od 1930. i 1962. godine.

"Zadovoljni smo atmosferom i radom koji smo imali. Nije lako, rekao sam 100 puta, igrači su izašli iz napornih sezona... Mislim da smo napravili dobar uvod u ono što nas čeka. Mogu da budem zadovoljan odnosom van terena i na treningu, kao i viđenim na mečevima sa Čileom i Bolivijom", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Samari dan pred meč.

Kostarika sa druge strane važi za veoma nezgodnog protivnika, što su i dokazali na prošlom prvenstvu, koji im je najveći uspjeh u istoriji, u kojem su u grupnoj fazi bili bolji od Engleske, Italije i Urugvaja, da bi u nokaut fazi izbacili Grke i ispali od Holandije na penale.

Ipak "tikosi" sada neće imati gotovo domaću atmosferu kao u Brazilu, ali svakako posjeduju igrače sposobne da naprave još jedno iznaneđenje na Svjetskom prvenstvu.

Utakmica između Srbije i Kostarike igra se na "Kosmos areni" od 14.00 časova u Samari.

Podsjećamo, juče je Hrvatska pobijedila Nigeriju, Danska je bila bolja od Peruafavorizovana Aegentina je remizirala sa Islandom, a Francuska je bila bolja od Australije.