latinica  ћирилица
16/06/2018 |  21:09 ⇒ 23:32 | Autor: RTRS

Danska bolja od Perua, Kueva tragičar

Fudbaleri Danske savladali su selekciju Perua sa 1:0 u okvuru drugog meča Grupe C.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Igrač Perua Kueva promašio je penal u nadoknadi prvog poluvremena, dok je jedini strijelac na meču bio Јusuf Poulsen u 59. minutu.

Veoma zanimljiv meč odigran je na "Mordovija areni" u Saransku, nakon kojeg Danska odnosi tri boda protiv Perua golom Poulsena.

Nije bilo Dancima lako jer su od samog starta Peruanci silovito krenuli ka njihovom golu. Nakon početne krize Danci su uspjeli da konsoliduju svoje redove i da polako traže mane Perua i da ih iskoriste. 

Ipak, pred sam kraj prvog poluvremena Poulsen pravi faul nad Kuevom, međutim igrač nad kojim je napravljen penal ga i ne koristi nakon što lopta daleko ide iznad gola.

Drugo poluvrijeme donijelo je i jedini gol na meču, kada je Danska u 59. minutu povukla sjajnu kontru, Eriksen je uposlio Poulsena koji na lijep način trese mrežu Perua.

Do kraja meča Peru je krenuo u totalnu ofanzivu, na sve ili ništa, i umalo da im to pođe za rukom u nekoliko navrata, ali to nije dozvolio sjajni Kasper Šmajhel, golman Danske koji je imao čak šest odbrana na meču, od čega su se dvije istakle više od ostalih.

Pokušavali su Kueva, Gerero, Farfan i mnogi igrači Perua, ali jednostavno nisu imali koncentracije i sreće da izjednače rezultat.

U prvom meču Grupe C, Francuska je savladala Australiju sa 2:1. 

Danci i Francuzi su izjednačeni u Grupi C sa tri osvojena boda, dok su bez bodova Australija i Peru.

U narednom kolu Danska igra protiv Australije, dok Peru igra sa Francuzima.