latinica  ћирилица
16/06/2018 |  14:06 ⇒ 17:14 | Autor: B92

Pogba lobom prekinuo mučenje i srušio Australiju!

Fudbaleri Francuske pobijedili su Australiju sa 2:1, u prvom kolu grupe C Svjetskog prvenstva u Rusiji.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Izabranici Didijea Dešana teško mukom došli su do trijumfa, iako se predviđalo da će ovo biti lak posao za "Trikolore".

Golove za domaći sastav postigli su Grizman u 58. i Pogba u 81, dok je jedini pogodak za "Sokerose" postigao Јedinak u 62.

Prvi put na Mundijalu primjenjena je VAR tehnologija i to kod prvog gola Francuske. Grizman je pao u kaznenom prostoru i sudija Kunja nije dosudio jedaneasterac.

Ipak, poslije gledanja snimka utvrđeno je da je bilo elemenata za penal, i on je i dosuđen. Napadač Atletiko Madrida uzeo je loptu i pogodio za 1:0.

Očekivalo se da će Francuska poslije gola da zaigra još bolje, međutim nevjerovatna nesmotrenost Samuela Umtitija donijela je penal Australiji. Štoper Barselone igrao je rukom u kaznenom prostoru i sudija Kunjo je pokazao na bijelu tačku.

Mile Јedinak uzeo je loptu i sigurnim šutem savladao Iga Lorisa. Francuska je ponovo pokušavala, ali su im napadi bili jalovi. Sve do 81. minutu kada je Pogba pogodio za 2:1 i tako postavio konačan rezultat.

Imali su "Trikolori" do kraja još neke polušanse, ali na semaforu ostalo je 2:1.

Drugi meč grupe C igraju Peru i Danska od 18 časova. Od 15 časova sastaju se Argentina i Island.

Za kraj programa trećeg dana Mundijala, nama vjerovatno i najzanimljiviji duel je na programu. Hrvatska će započeti Svjetsko prvenstvo, a protivnik im je selekcija Nigerije. Ovaj susret igra se od 21.00 čas.