latinica  ћирилица
16/06/2018 |  12:42 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Teslić- Nagrađen pošteni pronalazač 2.000 KM

Gest Radislava Simića, radnika park službe u ZTC Banja Vrućica kod Teslića, oduševio je mnoge. Naime, radnik je u jutarnjim časovima u radeći na čišćenju, pronašao veću sumu novca i, bez razmišljanja, odmah potražio vlasnika izgubljenog novca.

Na ulazu kod picerije u hotelu Srbija, Radislav Simić primjetio je hrpu papira. Kada se približio, kako kaže, ispostavilo se da je riječ o većoj količini novca. Ni u jednom trenutku nije se dvoumio. Odmah je rekao svojim nadređenim kako bi otkrili ko je izgubio novac.

Radislav je ispričao da je obezbjeđenje Centra pregledalo video snimke da bi utvrdili ko je prolazio ispred ulaza, a u  međuvremenu je došla i gospođa koja je prijavila da je novac izgubljen.

Uvidom u video nadzor otkrili su da je oko 2.000 KM izgubila gošća iz Beograda. Postupkom radnika bila je ganuta i oduševljena, ali za razgovor pred kamerama nije raspoložena. Poštenog pronalazača je nagradila.

Simić je istakao da je gospođa koje je izgubila novac juče bila još potresena ovim događajem i da ga je nagradila sa stotinu maraka.

U Banji Vrućici ističu da im je drago što je novac pronađen, a gošća zadovoljna. Poštenog radnika i oni su novčano nagradili za njegov postupak.

- Mislim da takve primjere treba nagrađivati, s porukom da se poštenje isplati. Ovo nije prvi takav slučaj. U Banji smo imali sličnih slučajeva da naši radnici pronalaze veće količine novca i vraćaju gostima, ali i druge stvari kao što su mobilni telefoni, satovi i novčanici - kaže Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC Banja Vrućica.

U svom gestu, Radislav Simić ne vidi ništa neobično. Poštenje mu je oduvijek, kaže, bilo na prvom mjestu i opet bi isto postupio.