latinica  ћирилица
16/06/2018 |  09:44 ⇒ 09:58 | Autor: SRNA

Pet mjeseci od ubistva Ivanovića, bez pomaka u istrazi

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u na današnji dan prije pet mjeseci. Ubice još nisu pronađene.

Oliver Ivanović ubijen je ujutro 16. janura ispred prostorija kancelarije svoje stranke sa šest metaka s leđa, iz automobila u pokretu.

Uprkos obećanjima, ubistvo nije rasvijetljeno. Funkcioner Građanske inicijative Ksenija Božović rekla je da ni članovi porodice  Ivanovića, a ni njegovi najbliži saradnici nemaju nikakve informacije o toku istrage.

Po njenim riječima, razočaranje u istragu i njen ishod povećala je i nedavna izjava predstavnika KFOR-a da će se uključiti u proces ako budu pozvani.

- Nama nije bitno da li će istragu voditi srpski, kosovski ili međunarodni organi, važno nam je da se istina o ubistvu otkrije - rekla je Božović koja smatra da je sasvim neprofesionalno, ako neko tek sada treba da poziva KFOR.

Prištinsko tužilaštvo navelo je, kako je krajem maja saopštila Božovićeva, da kamere na prostorijama Gstranke pred kojima je ubijen Ivanović, nisu snimile ništa, jer su u kvaru bile 12 dana, a proradile su tek 10 minuta nakon ubistva.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak da će narednih dana iznijeti neke inforacije o ubistvu Ivanovića.

- Neću sada da govorim o tome, ali narednih dana ću se obratiti narodu i reći i o drugim slučajevima vezanim i za Ivanovića i za neke druge stvari. Pa će se možda ljudi iznenaditi određenim informacijama koje saznaju - kazao je Vučić.

Božovićeva je povodom te izjave dodala da porodica i saradnici Ivanovića očekuju da čuju svaku relevantnu informaciju o ubistvu.

I predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači najavljivao je da će ubice biti brzo otkrivene.