latinica  ћирилица
15/06/2018 |  22:19 ⇒ 22:21 | Autor: RTS

Spektakl u Sočiju, het-trik Ronalda za spas Portugala

Kristijano Ronaldo još jedom je pokazao sve svoje kvalitete, praktično sam donio bod svojoj reprezentaciji protiv favorizovane Španije. Tri pogotka prve zvezde Reala zasjenile su odličnu igru "furije", koja je pokazala da je "selektorska kriza" iza njih.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Vjerovatno to nisu zaslužili, ali su Portugalci šampionat svijeta počeli remijem protiv Španije - 3:3. Kristijano Ronaldo je praktično sam odigrao utakmicu protiv "furije" i nije izgubio.

Španija je pokazala da je kriza oko otkaza selektora Lopetegija, ako je i postojala, daleko iza njih i da će na ovom šampionatu ponovo konkurisati za sam svjetski vrh.

Igra "crvene furije" bila je pravo uživanje za ljubitelje fudbala, ali ne pobjeđuje uvek bolji. Nisu bila dovoljna ni dva gola Dijega Koste, ni majstorija Nača - Kristijano Ronaldo je odnio prevagu.

Upravo je napadač Reala donio prednost Portugaliji u četvrtom minutu. Načo je oborio saigrača iz "kraljevskog kluba", a Ronaldo sam završio posao i obradovao portugalske navijače.

Uzvratio je Dijego Kosta u 24. minutu, a golu je prethodio duel naturalizovanih Brazilaca, Koste i Pepea, ali je pištaljka sudije Rokija ostala nema.

Kada se očekivalo poluvrijeme, Ronaldo je snažno šutirao lijevom nogom, a jedan od najboljih golmana svijeta David de Hea odreagovao početnički i Portugalci su na odmor otišli sa vođstvom od 2:1.

Dijego Kosta postiže drugi pogodak u 55. minutu i nagovještava veliku borbu do kraja meča, ali kada je Načo "bombom" savladao Ruija Patrisija samo tri minuta ksnije, djelovalo je kao da je "furija" na pravom putu do trijumfa.

Ipak, Ronaldo nije rekao svoju posljednju reč. Neoprezan start Pikea na 20 metara od gola De Hee pravi je poklon za Portugalca, koji savršenim udarcem postavlja konačan rezultat.

Španija i Portugal su na drugoj i trećoj poziciji u Grupi B, sa po dva osvojena boda, iza Irana sa tri, a ispred Maroka koji je bez bodova.

U drugom kolu Grupe B, Španija igra protiv Irana, dok se Portugal sastaje sa Marokom.