latinica  ћирилица
15/06/2018 |  14:09 | Autor: SRNA

Milan Knežević izašao iz zatvora

Јedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izašao je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u kojem je proveo tri mjeseca zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine tokom mirnih demonstracija tog opozicionog saveza ispred Skupštine Crne Gore.
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet) -
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet)

U saopštenju iz DF-a navodi se da je Predsjedništvo DF-a danas, nakon izlaska Kneževića iz zatvora, održalo sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.

Iz DF-a su najavili da će se Knežević javnosti obratiti u ponedjeljak, 18. juna, tokom zasjedanja Skupštine na kojem će, kako su kazali, učestvovati svi poslanici DF-a.

U saopštenju se ocjenjuje da aktuelna vlast, mediji bliski njoj i američkoj Ambasadi, neke nevladine organizacije i dijelovi opozicije uporno pokušavaju da sakriju činjenicu da je Knežević bio politički zatvorenik.

"Izricanje prvostepene presude, njena pravosnažnost i upućivanje poziva za zatvor, dio su opsežnih i brižljivo pripremanih aktivnosti Mila Đukanovića da po svaku cijenu osvoji predsjednički mandat i time učvrsti vlast, ali i da Demokratska partije socijalista i njeni sateliti osvoje vlast u svih 11 opština", ocijenili su iz DF-a.

U saopštenju se navodi i da je "za vrijeme progona Kneževića, DF-a i funkcionera tog saveza primjetno odsustvo minimuma solidarnosti opozicije".

"Šta više, jedan njen dio, oličen u koaliciji Demokrata i Građanskog pokreta URA, aktivno učestvuje u kampanji protivu DF-a", navodi se u saopštenju.

Knežćević je u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija bio od 20. marta.