latinica  ћирилица
15/06/2018 |  10:21 ⇒ 10:40 | Autor: SRNA

Novogradski hor "Una" osvojio dvije značajne nagrade

Mješoviti hor "Una" iz Novog Grada ove godine je osvojio dva značajna priznanja - zlatnu plaketu na Međunarodnom takmičenju horova "Zlatna lipa Tuhlja" u Hrvatskoj i nagradu publike na Međunarodnom festivalu horova "Zlatna vila" u Prijedoru.
Hor Una Novi Grad - Foto: SRNA
Hor Una Novi GradFoto: SRNA

Dirigent Goran Vuleta kaže da su ovo najznačajniji rezultati novogradskog hora do sada.

- Hor "Una" je u Tuhelju imao veoma zahtjevan program, što su prepoznali i žiri i publika. Osvojili smo drugu po vrijednosti zlatnu plaketu. Riječ je o festivalu čija je organizacija na zavidnom nivou i na kojem smo učestvovali treći put - rekao je Vuleta.

Prema njegovim riječima, u vrlo jakoj konkurenciji 27 horova i vokalnih sastava sa oko 850 pjevača iz Hrvatske, Slovenije i BiH, novogradski hor je osvojio zlatnu plaketu i sa osvojenih 95 bodova zauzeo visoko drugo mjesto u ukupnom poretku.

- Hor se u maju takmičio u Prijedoru na Festivalu "Zlatna vila", gdje smo postigli značajan rezultat. Osvojili smo nagradu publike koja je, uz gran pri, najvrednija nagrada festivala - kaže Vuleta.

On smatra da je novogradski hor spreman i za takmičenja u zemljama van regiona - Mađarskoj i Poljskoj gdje se održavaju prestižni festivali horova.

Mješoviti hor "Una" osnovan je u februaru 2008. godine i ima 40 članova.