latinica  ћирилица
14/06/2018 |  16:33 ⇒ 15/06/2018 | 07:29 | Autor: RTRS

U Banjaluci otvoren Specijalistički centar "Dentalna klinika"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i dekan banjalučkog Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić otvorili su danas Specijalistički centar "Dentalna klinika" u Univerzitetskom kampusu u Banjaluci.

Ono što ovu ustanovu izdvaja od svih je što će sada sve specijalizacije u oblasti stomatologije biti odvijana u Dentalnoj klinici, umjesto što su specijalizanti do sada odlazili u zemlje regiona.

Vrata Dentalne klinike biće otvorena za pacijente Srpske sa zdravstvenom knjižicom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozdravio je formiranje ove dentalne klinike Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, naglasivši da je ona ključna tačka oko koje će se odvijati cjelokupne aktivnosti u toj oblasti u ovdašnjem društvu.

"S ovim nije završena modernizacija. Potrebno je još više učiniti kako bi to zaista postao jedan od glavnih centara", rekao je Dodik novinarima.

Predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da će danas otvoreni moderni centar imati višestruku ulogu - omogućiće sticanje praktičnih znanja i edukaciju ovdašnjih specijalizanata, kadrova i studenata.

"Druga važna uloga je pružanje stanovništvu konkretnih usluga u oblasti stomatologije", rekla je Cvijanovićeva.

Dekan Medicinskog fakulteta Banjaluka Ranko Škrbić rekao je da je "Dentalna klinika" nova organizaciona jedinica te obrazovne ustanove, te da će Univerzitet u Banjaluci time prvi put kao pravni subjekt moći da pruža usluge građanima iz raznih oblasti po uzoru na univerzitete u svijetu.