latinica  ћирилица
14/06/2018 |  15:15 ⇒ 17:00 | Autor: SRNA

Deđanski: Nakon Makedonije, biće povećan pritisak na Srpsku

Predsjednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski očekuje da će, nakon rješavanja pitanja Makedonije, biti povećan pritisak na Republiku Srpsku radi deblokiranja NATO integracija BiH.
Stevica Deđanski -
Stevica Deđanski

On je u izjavi Srni ocijenio da će u Republici Srpskoj biti primijenjen model koji je postao vrsta matrice, a korišten je i u Makedoniji "gde je napada bivša vlast na osnovu tvrdnji da su kriminalci i nepopularni u narodu, a na kraju su pomeli njih i doveli druge kriminalce koji pristaju da promene naziv države, odreknu se makedonske nacionalnosti i uđu u NATO pakt".

Deđanski smatra da su realizatori tog modela u Republici Srpskoj već napravili nekoliko grešaka u koracima.

"Velikim napadima kojima se u poslednje vreme obrušavaju na predsednika /Republike Srpske Milorada/ Dodika zbog toga što je istakao kandidaturu za člana Predsedništva BiH konsoliduju narod koji shvata odakle vetar duva", rekao je Deđanski.

Prema njegovim riječima, oni će "morati da promene taktiku ako žele da na taj način promene vlast u Republici Srpskoj i dovedu svoje marionete".

"Taktika koju oni primenjuju je suviše očigledna i srpski narod je to mnogo bolje shvatio nego makedonski", rekao je Deđanski.