latinica  ћирилица
14/06/2018 |  14:10 ⇒ 14:16 | Autor: RTS

Svjetski šampioni stigli u Srbiju

Reprezentacija Srbije u basketu vratila se sa Svjetskog prvenstva koje je održano u Manili, na kojem su osvojili zlato.
Basket reprezentacija Srbije - Foto: RTS
Basket reprezentacija SrbijeFoto: RTS

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović čestitao je basketašima, koji su igrali u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić, na velikom uspjehu na Filipinima.

- Košarkaški savez Srbije i cijela nacija ponosni su što srpski basketaši treći put u nizu postali šampioni svijeta. Ponovo su najbolji na planeti, pratio sam ih, razgovarali smo često tokom turnira. Na pravi način su predstavili Srbiju. Nije bilo lako i ponosan sam na njih, kao i cijela nacija - rekao je Danilović u Kući košarke.

Prema njegovim riječima, KSS je značajno podigao basket u zemlji i samo u ovoj godini organizovao preko 40 turnira.

- Basket je olimpijski sport, ozbiljna stvar i želim im da nastave sa odličnim rezultatima - dodao je Danilović. 

Najkorisniji igrač turnira Dušan Domović Bulut istakao je učinak novajlije u sastavu Stefana Stojačića.

- Stefan nam je donio neophodnu želju i agresivnost, što nam je falilo. Teško mu je bilo da se uklopi, ali je bio prevaga u nekim utakmicama. Želimo da ostanemo najbolji - rekao je Domović Bulut.

Stojačić je podsjetio da je imao puno uspona i padova u karijeri i da mu je drago što je postao prvak svijeta i u basketu.

- Karijera mi je išla "gore-dolj"', osvajao sam zlatne medalje u košarci, potom imao i pauzu, a sada sam napravio uspjeh i sa basketašima, kao da sanjam. Velika mi je čast što sam dio tima koji je popularizovao basket. U Srbiji se igra najbolji basket - poručio je Stojačić.

Neizbježno pitanje za Dejana Majstorovića bilo je da opiše pobjednički koš u polufinalu protiv Poljske.

- Pomislio sam samo "Pomozi Bože"... imao sam mnogo sreće, a i vjerovao sam. Rekao sam Bulutu da ću da riješim -  naveo je on.

Njihov saigrač Marko Savić dodao je da se pribojavao duela u grupnoj fazi sa Holandijom, ekipom koju je reprezentacija Srbije savladala i u finalu.

Čak četiri puta, na pet turnira, su srpski basketaši bili svjetski šampioni, pa će titulu braniti i naredne godine u Amsterdamu.