latinica  ћирилица
14/06/2018 |  09:33 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Banjaluka: Početak radova na izgradnji novog Zelenog mosta (FOTO)

U Banjaluci je danas ozvaničen početak radova na uklanjanju konstrukcije dotrajalog Zelenog mosta i izgradnje novog, u šta će Grad uložiti 2,2 miliona KM.
Potpisivanje ugovora - Foto: RTRS
Potpisivanje ugovoraFoto: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisao je sa direktorom preduzeća Prijedorputevi, Radenkom Crnogorcem, ugovor o izgradnji novog mosta. 

Potpisivanju su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministar nauke i tehnologije Alen Šeranić, direktor preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić, te načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

 

Radojičić je podsjetio da je prošle godine, tokom redovne rekonstrukcije, utvrđeno da most više nije za upotrebu, te da je za nekoliko mjeseci urađena revizija, izrađen projekat, proveden tender i izabran izvođač radova.

- Most će biti moderan i kvalitetan. Dosadašnji je imao samo jednu saobraćajnu traku, dok će novi imati obje, kao i pješačke i biciklističke staze, rasvjetu i vidikovac - precizirao je Radojičić.

Crnogorac je zahvalio Gradskoj upravi na ukazanom povjerenju i rekao da je rok za završetak radova pet mjeseci.

- Najveći izazov biće armirani betonski nosači i njihovo postavljanje - rekao je on.

Foto: RTRS

Novi most, projektovane širine od 14 metara i sa dvije kolovozne trake, uključujući i pješačke i biciklističke staze, trebalo bi da bude završen do decembra ove godine.

Zbog početka izgradnje novog Zelenog mosta, ovog ljeta neće biti moguće kupanje na gradskoj plaži Abacija.