latinica  ћирилица
13/06/2018 |  14:48 ⇒ 16:16 | Autor: SRNA

Đokić: Vlada Srpske planirala 800.000 KM za opštinu Bileća (FOTO)

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas u Bileći da je Vlada Srpske planirala da uloži 800.000 KM u infrastrukturu ove lokalne zajednice.
Đokić u Bileći - Foto: SRNA
Đokić u BilećiFoto: SRNA

"Posljednjim odlukama koje je Vlada donosila u funkciji podrške Bileći planirano je da više od 800.000 KM bude finansirano u infrastrukturu", naveo je Đokić, ističući da Vlada Srpske ulaže velike napore, pokazuje razumijevanje i trudi se da pomogne razvoju Bileće.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Miljanom Aleksićem, Đokić je naveo da je razgovarano i o projektima koji su povezani sa onim iz oblasti energetike, a mogu doprinijeti razvoju ove hercegovačke opštine.

Đokić je napomenuo da je Bileća već počela da realizuje niz infrastrukturnih aktivnosti koje će biti uspješno završene tokom ljeta.

Đokić u Bileći (Foto: RTRS)

On je istakao da je sa predstavnicima opštine Bileća razgovarao i o još jednom aktuelnom pitanju - raspodjeli sredstava kao naknade za potopljeno zemljište, za koje ova opština očekuje da bude riješeno pravično.

Đokić je dodao da je razgovarano i o drugim značajnim projektima za ovu opštinu kao što su "Gornji horizonti" - nastavku aktivnosti na izgradnji hidroelektrana "Dabar" i "Bileća".

"Raduje nas što vidimo opredijeljenost i angažovanje načelnika Miljana Aleksića da se ova lokalna zajednica razvija, kao i da se uklapa u zajedničke aktivnosti koje sprovodi Vlada Srpske", istakao je Đokić.

Aleksić je zahvalio ministru za spremnost da uvijek pomogne ovoj maloj hercegovačkoj opštini.

"Veoma smo zahvalni ministru za razumijevanje i nastojanje da doprinese razvoju naše opštine i nadamo se da će tako biti i ubuduće", rekao je Aleksić.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika Milorad Radović i nečelnici opštinskih odjeljenja.