latinica  ћирилица
13/06/2018 |  13:09 ⇒ 17:02 | Autor: TANЈUG

Najveći skandal u istoriji Mundijala- Lopetegiju otkaz!

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Hulen Lopetegi smijenjen je uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, jer je dogovorio da preuzme Real Madrid u toku obaveza sa nacionalnim timom.

Novi selektor reprezentacije biće Fernando Јero ili Albert Selades, nagovijestio je predsjednik Fudbalskog saveza Luis Rubales riječima da će nasljednika smijenjenog Lopetegija pronaći iz svojih redova.

Imenovanje selektora Španije Hulena Lopetegija za trenera Real Madrida izazvalo je pravu pometnju u taboru "crvene furije".

Na današnjoj vanrednoj pres konferenciji u Krasnodaru, bazi Španaca u Rusiji, odlučeno je da Lopetegi dobije otkaz i to samo dva dana prije duela sa Portugalom.

Luis Rubales je takav potez povukao ljut zbog činjenice da je Lopetegi u ovom trenutku pristao na dolazak u Real, iako su igrači Andres Inijesta i Serhio Ramos pokušali da ga odgovore.

Rubales je potvrdio da je Lopetegiju uručio otkaz zbog "neprihvatljivog ponašanja" i dogovora sa Realom, samo dva dana uoči početka Mundijala.

- Prinuđeni smo bili da raskinemo sa Lopetegijem. On je odličan stručnjak, ali ne možemo da prihvatimo takvo ponašanje. Ne osjećam se izdanim, ali je ovako moralo da bude na kraju - rekao je Rubales, koji je pet minuta prije ozvaničenja saznao da je Lopetegi novi trener Reala.

Јoš interesantnije u cijeloj priči je da je Lopetegi prije samo 21 dan potpisao novi ugovor do 2020. godine.

Lopetegija bi na kormilu "crvene furije" mogli da zamijene Albert Selades ili Fernando Јero.